Botanisk hage

Lørdag 20. mai hadde vi en fin tur i Botanisk hage på Tøyen.

Else (som er hobbybotaniker) forelste med stor entusisme og overbevisning.

Vi satte ny rekord og var 26 stykker som deltok (tror jeg) I strålende sol, varmt og deilig og rundt blant masse blomster holdt Else en topp tur blandt blomster og trær i Botanisk hage. Vi fikk oppgaver (som jeg ikke tror noen løste ???). Var det noen som fant treet: Meta Sekoya ?

Vi lærte om enfrøbladede og tofrøbladede blomster, forskjell på type jord, insektetende planter, hvorfor planter overlever (kaktus fordi den har pigger og trenger lite vann) og plantenes kamp om tilværelsen. Befruktning er vanskelig i denne verden, men de får det til ! Hva var svaret på hvorfor gresset klarer seg så bra ?

Piknik i det flotte været hadde vi i flere timer, og vi måtte flytte oss fra første sted da vaktene kom. Det er ikke lov å sitte på alle plener.

Noen av oss havnet nede på Grønland etterpå og tok noen pils og litt vin, og ja, 4 stk havnet hjemme hos Reidun og Martin på natta også. Nei, 5 mener jeg, for Hallgeir kom etter at alle hadde gått og vi hadde lagt oss. Botanisk hage er et flott sted, og er verdt mange besøk.

TAKK ELSE, for en flott tur og dag !!!

Reidun.

Bildene fra turen i Botanisk hage finner du her!